Eksamen i båtførerprøvenVi tar ikke noen ekstrakostnader for båtførerprøven. Du må kun betale sertifiseringavgift til båtførerregisteret.no (704kr) for utsendelse av bevis/administrativt arbeid. Dette inkluderer eksamen i båtførerprøven og sertifikat tilsendt i posten.
 

Husk å registrer deg på båtførerregisteret.no før du skal ta båtførerprøven.

 

Påmelding er bindende. Ta kontakt hvis du ønsker å endre dato / melde deg av eksamen.
Tid og dato er veiledende – dato og tid kan bli endret dersom det er for få påmeldte. Det vil da bli gitt beskjed god tid i forkant.

Lurer du på noe? Ta kontakt på marius@bliskipper.no / 41276497 (Marius Hofgaard)

Ønsker du å ta en gratis test for å se om du har kontroll på pensum? Trykk herGenerelt om båtførerprøven.

Båtførerprøven er en eksamen som gjennomføres ved et godkjent testsenter. Den kan tas fra fylte 14 år, men er først gyldig etter fylte 16 år.
Båtførerbeviset trengs for å kjøre båter med effekt på mer enn 25hk eller mer enn 8 meter lengde.

Hvis du har båtførerbeviset er det ingen begrensning på hastighet på båt eller effekt på motor. For å kjøre båter med lengde over 15 meter (49 fot) må man ta D5L. Les mer om D5L her. (Fritidsskippersertifikat)

Dersom du er født før 1980 er det ikke et krav å ta eksamen, men det anbefales sterkt. Pensum i båtførerprøven er laget for sikkerhet på sjøen og gjennomgår ting man bør ha kjennskap til. Flere forsikringsselskaper gir også billigere forsikring etter gjennomført båtførerprøven.

 

batforerbevis

Slik ser båtførerbeviset ut, med bilde på baksiden